Fabrika Temizliği Nasıl Yapılır?

Fabrika Temizliği Nasıl Yapılır? Fabrikalarda makinalardan kaynaklı yağlanmalar kirlerle birleşince temizlenmesi zor lekeler oluşturmakta ve bu nedenle profesyonel temizlik yapılmasını gerektirmektedir. Zeminde insan trafiğinden dolayı yayılan yağlanmalar, düzenli periyotlarla kombine yer yıkama makinası kullanılarak temizlenmelidir. Bu yağla birleşmiş kirler uzun süre temizlenmediğinde kötü görüntülere neden olmakta ve insan sağlığı açısından risk oluşturmaktadır.

Fabrika Temizliği Nasıl Yapılır?

Fabrikalar birçok insanın bir arada çalıştığı ve buna bağlı olarak temizliğin önemli olduğu yerlerdir.

Fabrikalarda makinalardan kaynaklı yağlanmalar kirlerle birleşince temizlenmesi zor lekeler oluşturmakta ve bu nedenle profesyonel temizlik yapılmasını gerektirmektedir. Zeminde insan trafiğinden dolayı yayılan yağlanmalar, düzenli periyotlarla kombine yer yıkama makinası kullanılarak temizlenmelidir. Bu yağla birleşmiş kirler uzun süre temizlenmediğinde kötü görüntülere neden olmakta ve insan sağlığı açısından risk oluşturmaktadır.

Bunun dışında, makina ve ekipmanların özel yağ ve kir çözücü özellikli kimyasal ürünler kullanılarak temizlenmesi gerekmektedir. Bu temizlik çalışması; eğitimli personellerle, makina operatörünün veya fabrika sorumlusunun refakatiyle olmalıdır. Personeller, iş sağlığı ve güveliği konusunda bilgilendirilmeli, gerekli güvenlik tedbirleri alınmalıdır.

Fabrika temizliği, profesyonel temizlik firmaları tarafından yapılmalıdır. Kaliteli ve iyi bir temizlik için hizmet verecek firmanın makina ve ekipmanı tam olmalıdır. Özellikle büyük fabrikalarda kombine yer yıkama makinası mutlaka olmalıdır. Fabrika temizliğinde, profesyonel amaçlı üretilmiş endüstriyel temizlik ürünleri kullanılmalıdır.

Fabrika temizliği yapılırken; üretim alanı, ortak kullanım alanı olan tuvaletler, yönetim ofisi ve mutfak için ayrı temizlik uygulamaları yapılmalı ve ekip bu şekilde ayarlanmalıdır. Bir alanda kullanılan temizlik malzemeleri başka alanda kullanılmamalıdır. Örneğin tuvalet temizliği için kullanılan bez vb. malzemeler bulaşma olmaması için başka bir alanda kullanılmamalıdır. Ekip şefi tüm ekibi düzenli olarak kontrol etmeli ve yapılan işin kaliteli olmasına özen göstermelidir.

Fabrika yönetimi, belirlediği periyotlarda fabrikanın düzenli olarak temizliğini yaptırmalıdır. Sağlıklı çalışma ortamlarının çalışanların motivasyonunu ve iş verimliliğini artırdığı bilinmektedir.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*