El Kurutma Makinesinin Zararları

El Kurutma Makinesinin Zararları nedir? Genellikle Avm’lerde bulunan bu tür kurutma makineleri kağıt havluları bir kenara atmamızı sağlıyor. Çünkü elimiz herhangi bir şeye değmeden, hava yoluyla elimizi kurutmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.

Jet El Kurutma Makinalarının Sağlığa Zararları

Genellikle Avm’lerde bulunan bu tür kurutma makineleri kağıt havluları bir kenara atmamızı sağlıyor. Çünkü elimiz herhangi bir şeye değmeden, hava yoluyla elimizi kurutmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Ancak yapılan son araştırmalarda el kurutma makineleriyle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

The Journal of Applied Microbiology dergisinde yayınlanan araştırmada, araştırmacılar, temas olmaksızın parmaklara sıcak hava üfleyen el kurutma makinelerinin, kağıt havlulara göre 1300 kat daha fazla mikrop yaydıklarını ortaya koydular.

Araştırmalarda jet kurutuculardan hava örnekleri alındı. Yapılan analizler sonucunda jet kurutucuların diğer yöntemlere kıyasla daha uzak mesafelere daha fazla mikrop yaydıkları görüldü.

Jet kurutma makinelerinin içinde bulunan mikrop sayısı, kağıt havludakine kıyasla 27 kat daha fazla çıktı.

Özellikle yoğun kullanım olan mekanlarda işletmeler tasarruf amaçlı el kurutma makinelerini kağıt havluya tercih etmektedir. Fakat bu durum makineleri kullanan insanların sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Bu nedenle elinizi jet kurutucular yerine tuvalette bulunan kağıt havlularla kurulayabilirsiniz.

Sağlığınız için jet el kurutma makinelerini kullanmayın..!

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*