Deri koltuk temizliği nasıl yapılır?

Deri koltuk temizliği aşağıdaki şekilde yapılmalıdır. Deri koltuklar estetik ve şık olmalarından dolayı çok kullanılan koltuklardır. Özellikle açık renklli deri koltuklar kirlendiklerinde ve lekelendiklerinde maalesef ortaya kötü bir görüntü çıkar. Şık görüntüleri çay, kahve izleri ile kötü görünür. Biriken tozlar, izler boya lekeleri deri koltukta çok göze çarpar.

Deri koltuk temizliği nasıl yapılır?

Deri koltuklar estetik ve şık olmalarından dolayı çok kullanılan koltuklardır. Özellikle açık renklli deri koltuklar kirlendiklerinde ve lekelendiklerinde maalesef ortaya kötü bir görüntü çıkar. Şık görüntüleri çay, kahve izleri ile kötü görünür. Biriken tozlar, izler boya lekeleri deri koltukta çok göze çarpar.

Deri koltukların temizliği sanılanın aksine çok zor değildir. Deri koltukları temizlemek için bazı hususlara dikkat etmekte fayda var. Deri yapısından dolayı yağlıdır ve fazla kullanıldığında çatlayabilir. Suni deriden üretilmiş koltuklar daha çabuk yıpranıp, kirlenebilir. Deri koltuklarınızı fazla su kullanmadan temizlemelisiniz. Eğer ıslak kalıyorsa hemen kurulamanızda fayda var. Böylelikle derinin kuruyup çatlamasını önlemiş olursunuz.

Profesyonel deri temizleme ürünlerinden alarak koltuklarınızı temizleyebilirsiniz. Aldığınız deri temizleme losyonunu uygulamanız halinde koltuğunuzun lekelerini çıkartmanız mümkün. Derideki yağ oranını korumanız önemlidir. Deri temizleme losyonları ile koltuklarınızda kuruma ve çatlama olmayacağından güvenle bu losyonları uygulayabilirsiniz. Deri koltuklarınızı temizlerken zarar verecek deterjan ve maddelerden kaçınmalısınız. Özellikle ağartıcı ve yıpratıcı özelliği olan çamaşır suyunu kullanmamalısınız. Bunun yanı sıra asit ve alkali özellikli diğer ürünler de koltukarınıza zarar verecektir. Bunun için özel olarak üretilmiş deri koltuk temizleyici ürünler kullanmalısınız.

Elektrik süpürgesi ile koltuklarınızı süpürmemelisiniz. Bu deri koltuğunuza zarar verir. Koltuğunuz çizilebilir ya da yırtılabilir. Deri koltuklarınızı temizlerken yumuşak dokulu mikrofiber bezler kullanmanız tavsiye edilir.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*