Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?

Ofis Temizliği Nasıl Yapılır? Ortak çalışma olan ofisler temizlik ve hijyen açısından riskli yerlerdir. Ofislerde bulunan tuvaletler, mutfak, asansör, kahve otomatı vb. yerlerde mikroorganizmaların üremesi ve yayılması çok daha kolaydır. Bu nedenle ofis temizliğinin profesyonel bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?

Ortak çalışma olan ofisler temizlik ve hijyen açısından riskli yerlerdir. Ofislerde bulunan tuvaletler, mutfak, asansör, kahve otomatı vb. yerlerde mikroorganizmaların üremesi ve yayılması çok daha kolaydır.

Bu nedenle ofis temizliğinin profesyonel bir şekilde yapılması gerekmektedir. Temizlik işini yapan personellerin eğitim almış olması kaliteli bir hizmet için şarttır. Temizlik ve hijyen eğitimi, çalışanların bilinçli bir şekilde işlerini yapmasını sağladığı gibi ofisin sağlıklı bir ortam olması için de gereklidir. Yine iyi bir temizlik için profesyonel amaçlı üretilmiş endüstriyel temizlik ürünleri kullanılmalıdır.

Profesyonel ofis temizliği aşağıdaki şekilde yapılmalıdır;

Çöplerin Toplanması; Personel eldiven takarak çöp poşetlerini değiştirerek çöpleri toplamalıdır. Çöp poşetini takarken yanlardan gererek uzun kısmını alta sıkıştırmalı ve kötü bir görüntüye neden olmamalıdır.

Genel Alan Temizliği; 50 cm - 2 metre arasında kalan yerlerin tozu alınmalıdır.

Masa Üstünde Bulunan Cihazların Temizliği; Telefon vb. cihazlar ayrı bir bez kullanılarak silinmeli ve dezenfekte edilmelidir.

Masa Üstlerinin Temizliği; Masa üstleri temizlenirken kaldırılabilecek tüm eşyalar kaldırılmalı ve altları silinmelidir. Silinen yerin ıslak kalmaması için kurutulmalı ve eşyalar yeri değişmeyecek şekilde konmalıdır.

Zemin Temizliği; Zemin halı ise elektrik süpürgesi ile vakumlama yapılmalıdır, sert zemin ise önce kuru mop ve süpürge ile temizlik yapılmalı sonra da ıslak paspaslama yapılmalıdır.

KONTROL; Bu adım işin tam ve sorunsuz yapılabilmesi için mutlaka uygulanmalıdır. Kontrolde; eksik bir kalmış mı, unutulan malzeme var mı, yanan ışık var mı gibi son olarak bakılır.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*