İnşaat Sonsarı Temizlik Nasıl Yapılır?

İnşaat Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır? İnşaat sonrası temizlikte detaylara dikkat edilmesi gerekir. Kaba temizlik yapıldıktan sonra alanın kullanıma hazır hale getirilmesi için profesyonel olarak inşaat sonrası temizlik yapılmalıdır. İnşaat sonrası temizliğinde kalıntılardan dolayı kazıma çok yapılacağından çalışacak personellerin yüzeylere zarar verilmemesi hususunda uyarılmalıdır.

İnşaat Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır?

İnşaat sonrası temizlikte detaylara dikkat edilmesi gerekir. Kaba temizlik yapıldıktan sonra alanın kullanıma hazır hale getirilmesi için profesyonel olarak inşaat sonrası temizlik yapılmalıdır.

İnşaat sonrası temizliğinde kalıntılardan dolayı kazıma çok yapılacağından çalışacak personellerin yüzeylere zarar verilmemesi hususunda uyarılmalıdır. Özellikle mobilya vb. hassas yüzeyler için sert ovma malzemeleri kullanılmamalıdır. İnşaat sonrası temizlik yapılırken genel olarak yüzeylere kalıcı hasarlar verilmemesi için özel temizlik malzemeleri kullanılmalı ve özen gösterilmelidir.

İnşaat sonrası temizlik nasıl yapılır ve yapılırken nelere dikkat edilmelidir.

  • Temizlik yapacak personeller eğitimli olmalıdır.
  • Çalışanların iş güvenliği eğitimi ve belgesi olmalıdır.
  • Özellikle şantiyelerde iş kazası riskine karşın çalışanlar gerekli teçhizatla donatılmalıdır.
  • Yüksekte çalışacak personellerin yüksekte çalışma eğitim ve izin belgesi olmalıdır.
  • Yukarıdan aşağıya doğru inşaat sonrası temizlik yapılmalıdır.
  • Temizlenen alanların tekrar kirlenmesi için önleyici tedbirler alınmalıdır.

Özellikle zeminler yeni yapıştırılmış olabileceğinden dolayı çok su kullanmadan temizlik yapılmalı ve bu hususta Şantiye şefiyle irtibatta olunmalıdır.

İnşaat sonrası temizlik profesyonel temizlik firmaları tarafından yapılmalıdır. Firmalar inşaat sonrası temizlik için fiyat teklifi hazırlarken süreyi normal bir alanın temizlik süresinin üç katı olarak hesaplamalıdır. Makro Temizlik olarak firmamız, yıllardır yaptığı inşaat sonrası temizlik çalışmalarında uzamanlaşmıştır.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*