Alüminyum kaplar zararlı mı?

Alüminyum kaplar zararlı mı? Alzheimer hastalığı son zamanlarda giderek artmakta nedeni tam olarak belli olmasa da yapılan çalışmalar gösteriyor ki alzheimerlı hastaların beyin dokusunda yüksek oranda alüminyum bulunmaktadır. Alüminyum folyo veya kaplarda yemek pişirmeyin ve yemeyin..! Alüminyum tencerelerde yemek yapmak, alüminyum folyo veya kapları içerisinde yemeğe ısıl işlem uygulamakla tüketilecek besine daha çok alüminyum geçmesine neden olacaktır. Ayrıca bu şekilde pişmiş bir yemeğin yanında asidik bir besin varsa örneğin bol limonlu bir salata veya portakal suyu gibi alüminyum emilimi daha da hızlanacaktır.

Alüminyum kaplar zararlı mı?

Alzheimer hastalığı son zamanlarda giderek artmakta nedeni tam olarak belli olmasa da yapılan çalışmalar gösteriyor ki alzheimerlı hastaların beyin dokusunda yüksek oranda alüminyum bulunmaktadır.

DİKKAT!  Alüminyum folyo veya kaplarda yemek pişirmeyin ve yemeyin..!

Alüminyum tencerelerde yemek yapmak, alüminyum folyo veya kapları içerisinde yemeğe ısıl işlem uygulamakla tüketilecek besine daha çok alüminyum geçmesine neden olacaktır. Ayrıca bu şekilde pişmiş bir yemeğin yanında asidik bir besin varsa örneğin bol limonlu bir salata veya portakal suyu gibi alüminyum emilimi daha da hızlanacaktır.

Alüminyumu birçok yoldan alabilmekteyiz;

Alüminyum birçok paketlenmiş ürün içerisinde, kullandığımız şampuanlarda, antiperspirant ve deodorantlarda, bazı ilaçlarda hatta eser miktarda içtiğimiz su ve çay içerisinde dahi bulunmaktadır ama emilimi folyo veya kapları kadar olmamakta.

Folyo mutfakta çok kullanışlı ama, kullanırken bir daha düşünün!

Alüminyum folyo, yiyeceklerin saklanması ve pişirilmesinde mutfağımızın vazgeçilmezidir. Ateşe dayanıklı olması nedeniyle bizlere kolaylık sağlayan alüminyum folyo, bazı maddelerle bir araya geldiğinde reaksiyona geçip çözülebiliyor. Özellikle sıcak, sulu, asitli yiyeceklerin uzun süre alüminyum folyoya maruz kalması ve ısı ile beraber gıdanın alüminyum ile temas etmesi halinde gıdalara alüminyumun migrasyonu, nüfuz etmesi söz konusu olabiliyor. Gıdaların alüminyum emmesine neden oluyor.

19 Mayıs Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre alüminyum kaplarda pişirilen yemeklerin sağlık yönünden birçok sakıncası bulunmaktadır, özellikle fırında yemek pişirirken kullanmak alzheimer, kemik erimesi, kansere neden olabilmekte ve diyaliz hastaları için sakıncalı sonuçlar oluşturmaktadır.

Bebeklerde zeka geriliğine neden olabilmekte.

Alüminyum fazlalığı bebeklerde zeka geriliğine de neden olabilmekte, özellikle hamilelikte uygunsuz kullanımından kaçınmak, bebeğin yemeklerini folyo veya kaplarında pişirmemek önemli.

Demir eksikliğini tetiklemekte

Vücutta mineral dengesi çok önemlidir, eğer alüminyum seviyesi artarsa diğer mineral eksiklikleri görülebilmektedir. Özellikle demir eksikliği en sık görülen problemlerden biri.

Dikkat edilmesi gerekenler;

Alüminyum folyoyu eğer buzdolabında veya derin dondurucuda kullanacaksak içerisindeki yiyecek asitli, tuzlu ve sulu bir besin olmamalı.

Yiyecekleri, özellikle etleri folyoya sarıp veya alüminyum kaplar içerisinde pişirmeyin.

Pişirme işlemi için alüminyum tencere yerine çelik tencere, alüminyum folyo veya kapları yerine yağlı kağıt veya kağıt ambalajları tercih edin.

PEKİ NE YAPILABİLİR? ÇÖZÜM YENİ NESİL ISIYA DAYANIKLI KARTON GIDA KAPLARINDA..

Bunun yerine yeni nesil, doğal, sağlıklı ve hijyenik  karton gıda kaplarını  tercih ediniz... Ürünleri İNCELEYİN..

ÖNEMLİ: Dışarıdan Yemek siparişi verirken, alüminyum kapları istemediğinizi belirtin. Bu sayede, hem kendiniz hem de başkalarının sağlığı için bir katkı sunmuş olacaksınız.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*