Sıvı sabun mu köpük sabun mu?

Sıvı sabun mu köpük sabun mu? El sabunları cilde direkt temas ettiğinden cilt ph değerine uygun olmalı ve sağlık açısından risk oluşturacak herhangi bir katkı maddesi içermemelidir.Her iki sabunda da kaliteli olan tercih edilmelidir. El sabunu tercihi yaparken markasına ve içeriğine mutlaka bakılmalıdır.

Sıvı sabun mu köpük sabun mu?  Köpük Sabun Sağlıklı mı?

El sabunları cilde direkt temas ettiğinden cilt ph değerine uygun olmalı ve sağlık açısından risk oluşturacak herhangi bir katkı maddesi içermemelidir. 

Her iki sabunda da kaliteli olan tercih edilmelidir. El sabunu tercihi yaparken markasına ve içeriğine mutlaka bakılmalıdır. El sabunlarının cildi tahriş etmemesi için sedefli olması ve triclosan içermesi önemlidir.

Ucuz el sabunlarında cildi koruyucu ve tahriş önleyici katkı maddeleri kullanılmamakta veya az kullanılmaktadır. Buna bağlı olarak zamanla ellerde kuruluk ve deri dökülmeleri olabilmektedir.

Sıvı sabuna göre, köpük sabun çok daha kolay durulanabilmekte ve bu özellik sabunun uzun süre elinizde kalmamasını sağlar. Sıvı sabuna göre çok daha hızlı durulanabilen köpük sabun aynı zamanda su tasarrufu sağlar.

Cilde direkt temas eden sabun,bulaşık deterjanı vb. ürünlerde ucuz ürün tercih edilmemeli ve sağlık açısından etkileri dikkate alınmalıdır.

Sonuç olarak; konsantre ve kaliteli bir köpük sabun hem sağlık açısından hem de ekonomik olarak doğru tercihtir.

Sık kullandığımız köpük sabun nedir, nasıl köpük olur, köpük sabun markaları incele

 

3 Yorum

  1. özgür aslan

    Bende köpük sabunun çok daha sağlıklı ve hijyenik olduğunu düşünüyorum, ayrıca tasarruflu da

    • Ulaş DOLU

      Yorumunuz için teşekkürler Özgür bey

  2. Ahmet Ahsen

    Yazınızı okudum çok yaralı buldum.Teşekkürler

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*