Cerrahi Maske Alırken ve Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tek kullanımlık cerrahi maske nedir, cerrahi maske nasıl olmalıdır? Cerrahi maske alırken nelere dikkat edilmelidir. 3 katlı cerrahi maskenin pandemi sürecinde kullanımı yoğun olarak artmıştır. Peki bu kadar çok kullanılan maskenin özellikleri nedir, maske nasıl olmalıdır. Cerrahi ağız maskesinin standart kalite olanında aşağıdaki özelliklerin bulunması gerekmektedir. Öncelikle carrahi maskenin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması önemli. Bundan sonraki aşamada ise; maskenin koruyucu özelliğinin olması için 3 katlı olması gerekir. Bu 3 katlı maskenin de 2 katının spunbond kumaş, bir katının meltblown kumaş (filitreli) olması şarttır. Bu özelliklere sahip maskelerin koruyucu özelliği vardır. Maskelerin hijyenik ortamda el değmeden üretilmesi son derece önemlidir.

Tek kullanımlık cerrahi maske nedir, cerrahi maske nasıl olmalıdır? Cerrahi maske alırken nelere dikkat edilmelidir. 3 katlı cerrahi maskenin pandemi sürecinde kullanımı yoğun olarak artmıştır. Peki bu kadar çok kullanılan maskenin özellikleri nedir, maske nasıl olmalıdır.

Cerrahi ağız maskesinin standart kalite olanında aşağıdaki özelliklerin bulunması gerekmektedir. Öncelikle carrahi maskenin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması önemli. Bundan sonraki aşamada ise; maskenin koruyucu özelliğinin olması için 3 katlı olması gerekir. Bu 3 katlı maskenin de 2 katının spunbond kumaş, bir katının meltblown kumaş (filitreli) olması şarttır. Bu özelliklere sahip maskelerin koruyucu özelliği vardır. Maskelerin hijyenik ortamda el değmeden üretilmesi son derece önemlidir. 

Cerrahi maske satın alırken ambalajlı olması ve kulak iplerinin kulağı acıtmayacak şekilde geniş olması ve telli gerekir, buna dikkat edilmelidir. Açıkta satılan maskeler hijyen açısından risklidir ve tercih edilmemelidir. 

Piyasada ucuza satılan, hiçbir koruyucu özelliği olmayan maskeleri kullanarak sağlığınızı riske atmayın! Kendiniz ve sevdiklerinizi koruyun !!! İYİ MASKE TAKIN...

Maske Kullanırken Nelere Dikkat Edilmedir?

Öncelikle maskeyi doğru takmak lazım! Maske takılırken burun teli burnu kapatacak şekilde olmalıdır. Maske ağzı ve burbu tam kapatmalıdır. Maske sürekli kullanılıyorsa 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerekir, gün içinde az kullanılıyorsa gün boyu kullanılabilir. Burada önemli olan husus; maske takılıyken insan yoğunluğunun olduğu toplu taşıma araçları, marketler, cafe ve restoranlar, avm'ler, vb. yerlere girip çıktıktan sonra aynı maskeyi takmamaktır. 

Maske ıslanmışsa değiştirilmelidir. Maske kulak iplerinden tutularak takılmalı ve çıkarılmalıdır, orta kısmı ellenmemelidir. Maske kullanıldıktan sonra; masada, araçta veya evde ortada bir yerde bırakılmamalı, kapalı çöp kutusuna atılmalıdır.

3 Katlı Cerrahi Maske Fiyatı Ne Olmalıdır?

 

Standartlara uygun olarak üretilen 3 katlı, 50 li kutuda cerrahi maskenin olması gereken fiyatı yaklaşık olarak 35-40 TL'dir. Daha ucuza satılan maskeler yukarıda belirtiğimiz özelliklere sahip değildir ve koruyucu özelliği yoktur.

Piyasada kaliteli ve güvenilir maske üreten üreticilerden bazıları; Acura 3 katlı Cerrahi MaskeEvony 3 Katlı Cerrahi Maske (Hayat Kimya) En iyi 3 katllı tek kullanımlık cerrahi maske