Bitkisel Temizlik Ürünleri

Milyonlarca insanın her gün fazlasıyla kullandığı temizlik ürünleri sağlığa zararlı birçok madde içerdiğinden çözüm bitkisel temizlik ürünleri mi? Her kimyasalın az veya çok insan sağlığına olumsuz etkilerinden bahsetmek mümkün, bunun için temizlik ürünleri kullanılırken bilinçli olunmasında son derece fayda var.

Bitkisel Temizlik Ürünleri

Milyonlarca insanın hergün fazlasıyla kullandığı temizlik ürünleri sağlığa zararlı birçok madde içerdiğinden çözüm bitkisel temizlik ürünleri mi?

Her kimyasalın az veya çok insan sağlığına olumsuz etkilerinden bahsetmek mümkün, bunun için temizlik ürünleri kullanılırken bilinçli olunmasında son derece fayda var. Günlük olarak kullanılan ve marketlerde satılan temizlik malzemelerinin içeriğine bakıldığında insan sağlığına zararlı olarak bilinen katkı maddeleri içerdiği görülmektedir. Temizlik kimyasallarının birbiriyle kesinlikle karıştırılmaması gerekiyor ve mutlaka üzerinde yazılan kullanma talimatına uyulması gerekiyor. Diğer önemli bir husus ise; temzlik ürünlerinin solunmaması gerekiyor.

Maalesef yaygın davranış şekli yukarıda belirttiğimiz şekilde oluyor. Temizlik ürünlerini kullanırken şu prensipler geçerli olmalıdır.

Doğru ürün, doğru yüzeyde, doğru miktarda ve doğru sistemle kullanılmalıdır.

Şimdi gelelim bitkisel temizlik ürünlerine;

Bitkisel temizlik ürünleri yaygın olarak kullanılan temizlik kimyasallarında bulunan ve insan sağlığına zararlı oldukları söylenen maddeleri içermez. Doğanın muhteşemliği ve bereketi sayesinde temizlik işini bitkisel ürünlerle de yapabiliriz. Temizlik kimyasallarında da limonlu, narlı, elmalı gibi doğanın sunduğu ve bitkisel kaynaklı maddelerden faydalanılır. Yani aslında yapılan doğayı kötü bir şekilde taklitten başka bişey değildir.

Kimyasal kaynaklı temizlik ürünleri cilde temas ettiğinde otuz saniye gibi kısa bir sürede deriye geçiyor maalesef. Ayrıca bu ürünler kullanıldığında havaya karışarak solunum yoluyla ciğerlerimize ulaşıyor. Her taraf mis gibi koksun isteği masum bir istek gibi görünse de öyle değil maalesef. Temizlik yapacağız her tarafı hihyenik hale getireceğiz diye sağlığımıza zarar verdiğimizin farkında mıyız? Bir aralar antibakteriyel el sabunu modası vardı, sonra bu sabunların ciltteki yararlı bakterileri yok ettiği için aslında sağlığımıza zarar verdikleri anlaşıldı.

Bitkisel temizlik ürünleri, yukarıda belirtilen bu riskleri en aza indirerek sağlığımız açısından son derece önemli bir sorunu ortadan kaldırıyor. Bitkisel temizlik ürünleri doğal kaynaklı olduğu için fiyatları kimyasal kaynaklı temizlik ürünlerine göre tabi ki yüksek. Ama söz konusu sağlık olduğu zaman aradaki farkın kayda değer bir fark olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bitkisel temizlik ürünlerinde sektörde farklı firmalar var, burada önemli olan bu işi gerçek anlamda ve başarılı bir şekilde yapan firmaların ürünlerini tercih etmek. Ayrıca; bitkisel doğal temizlik ürünleri markanızın ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından verilen belgelere sahip olması gerekir. Ülkemizde bu sertifikaya sahip olan firmalar var.  Sağlığımız için doğal olanı tercih etmeli ve bitkisel temizlik ürünleri kullanmalıyız.

Son söz olarak; geleneksel olana bağlı kalmakta ve doğal (organik) olanı tercih etmekte son derece fayda var. Ne kadar az kimyasal o kadar sağlıklı hayat!

 

 

 

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*