Yerinde Halı Yıkama

Yerinde Halı Yıkama...Daha çok işletmelerde olmak üzere döşeme halı kullanımı yoğundur. Özellikle büyük metrekare alanlarda yerinde halı yıkama ve halının temizliği önemlidir. Yerinde halı yıkama aşağıdaki şekilde yapılmaktadır. Bu yöntemlerden biri köpüklü halı yıkamadır, kuru köpük halı yıkama olarak ta bilinir.

Yerinde Halı Yıkama

Daha çok işletmelerde olmak üzere döşeme halı kullanımı yoğundur. Özellikle büyük metrekare alanlarda yerinde halı yıkama ve halının temizliği önemlidir. Yerinde halı yıkama aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

Bu yöntemlerden biri köpüklü halı yıkamadır, kuru köpük halı yıkama olarakta bilinir. Bu ismin kullanılmasının nedeni halının tam olarak ıslanmaması sadece hafif olarak nemlenmesidir. Bu sayede halı 4 saat gibi kısa bir sürede kurur ve kullanıma hazır hale gelir. İş yerlerinin yoğunluğu dikkate alındığında bu yöntemin gerekli olduğu anlaşılmaktadır.

Diğer bir yöntem ise; ıslak olarak yani püskürtme-emme şeklindeki yıkamadır. Bu yöntem kullanım yoğunluğuna bağlı olarak 6-12 ayda bir tercih edilmelidir. Islak yerinde halı yıkamada halı tamamen ıslanacağından yıkanacak alanın iki gün kullanılması gerekmektedir. Islak halı yıkama yöntemi sık olarak yapıldığında halının kokmasına hatta çürümesine neden olabilir. Koku olmaması için özellikle yıkama sonrası durulama iyi yapılmalıdır.

Halı zeminler mikrop barındırabileceğinden düzenli aralıklarla kaliteli ürünler kullanılarak temizlenmelidir. Yıkama dışında ise özellikle işyerlerinde halılar günlük olarak elektrik süpürgesi ile vakumlanmalı ve dökülen sıvılara leke çıkarıcılarla anında müdahale edilmelidir. Makro Temizlik olarak firmamız, halı yıkama işinde profesyonel hizmet vermektedir.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*